Connect with us

Marketing

Apple Business Connect vervangt Apple Places On Maps

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het is niet alleen Google die regelmatig namen van tools verandert, en daarbij vaak ook de werking of de lay-out van zo’n tool. Ook Apple doet hier vrolijk aan mee en verandert in januari 2023 hun Apple Places On Maps in Apple Business Connect.

Alleen met Apple ID

Net als bij Apple Places On Maps kan je Apple Business Connect alleen aanmaken en beheren met een Apple ID. Wie daar weerstand tegen voelt moet zich bedenken dat het bij Google feitelijk niet anders werkt: je kan ook alleen maar een Google Bedrijfsprofiel aanmaken en beheren met een Google account. Het beheren van jouw bedrijfsgegevens op een extern platform kan vrijwel alleen maar door een account op dat platform te hebben.

In januari uitgerold, nu pas melding

Hoewel Apple hier op 11 januari al over publiceerde op hun eigen website, werd er pas op 3 februari een mail over gestuurd naar beheerders van een bedrijf op Apple. Of dit alleen voor Nederland geldt, of voor een bepaalde groep Apple ID’s is onbekend.

Mail van Apple gedateerd op 3 februari 2023 met onderwerpregel "Places On Maps has transitioned to Apple Business Connect", een mock-up van een MacBook Pro met een screenshot van een bedrijfsvermelding en de eerste zin uit de mail waarin aangegeven wordt dat Places On Maps nu Apple Business Connect is.

Aankondiging van Apple alsof het nieuw is

In de aankondiging op de website brengt Apple het alsof Apple Business Connect iets nieuws is. En dat terwijl er in de mail staat dat Apple Places On Maps is overgegaan in Apple Business Connect. Wel lijkt het erop dat je bedrijf hiermee in meer Apple apps vindbaar wordt. 

Je bedrijf in Siri, Wallet, Messages en meer

Apple geeft aan dat de informatie die je opgeeft over jouw bedrijf zichtbaar wordt voor Apple-gebruikers via Siri (wat bij Places On Maps al het geval was), Wallet, Berichten en andere apps. Met Business Connect kan je bijvoorbeeld ook betalingen via Apple Pay ontvangen met Tap To Pay, wat op het moment van schrijven alleen nog beschikbaar is in de VS.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.be