Connect with us

Marketing

Google brengt AI chat functionaliteiten naar Zoeken met Bard

Gepubliceerd

op

Google brengt kunstmatige intelligentie (AI) naar de zoekmachine genaamd Bard, als antwoord op het populaire ChatGPT.

Voorlopig hebben alleen enkele vertrouwde testers toegang, maar op korte termijn zien we nieuwe AI-aangedreven functionaliteiten terug in Google Zoeken. Dat schrijft Google-CEO Sundar Pichai in een blogbericht.

Beter aansluitende zoekresultaten

Het doel van het gebruik van deze technologie is om informatie beter te begrijpen en daardoor zoekresultaten te geven die meer aansluiten op wat mensen daadwerkelijk zoeken om iets te begrijpen of uit te voeren.

Google wordt vaak gebruikt om antwoord te krijgen op snelle feitelijke antwoorden, zoals “hoeveel toetsen heeft een piano?”

Door gebruik te maken van actuele kennis op het web in combinatie met het taalmodel LaMDA, kort voor Language Model for Dialogue Applications, is het mogelijk om antwoord te krijgen op complexere vragen met meer diepgang.

Meerdere meningen en perspectieven

Bij een vraag als “is het eenvoudiger om piano of gitaar te spelen en hoeveel moet ik oefenen?” willen mensen vaak meerdere meningen en perspectieven onderzoeken. Dit kost momenteel nog veel tijd en moeite.

Bard kijkt bij zo’n vraag bijvoorbeeld naar meerdere blogs van mensen die piano én gitaar spelen en komt met een samengevat antwoord, zodat je snel begrip krijgt van het grote plaatje.

De nieuwe functionaliteiten worden naar verwachting nog deze maand uitgerold naar Google Zoeken.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.be