Connect with us

Marketing

Google Data Studio is nu Looker Studio en krijgt Pro-variant

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Data uit Google Search Console en Google Analytics worden door veel online marketeers en bureaus samengevoegd in Google Data Studio, om zo resultaten te kunnen presenteren aan klanten. Sinds oktober 2022 is Google Data Studio gerebrand naar Looker Studio. En er is ook een Pro-variant beschikbaar.

Waarom Looker Studio?

In maart 2016 lanceerde Google Data Studio als tool om data te visualiseren en te analyseren. Het duurde tot september 2018 voor Data Studio voor iedereen beschikbaar was. In 2020 nam Google een vergelijkbare tool over: Looker. En sinds 12 oktober zijn Looker en Data Studio samengevoegd en is de nieuwe naam Looker Studio geworden.

Looker Studio Pro

Waar Google Data Studio altijd gratis was, werd er voor Looker een fors bedrag per maand afgetikt. Naast de gratis Looker Studio als opvolger van Google Data Studio, is er ook Looker Studio Pro, dat net als Looker drijft op maatwerk prijzen. Er is dus geen duidelijkheid over de tarieven, we kunnen wel aannemen dat die niet veel zullen afwijken van wat Looker kostte.

Vooralsnog weinig veranderingen

Op dit moment is er nog weinig veranderd aan Looker Studio, al staan er wel wat uitbreidingen gepland. Zo is bekend dat er datamodellen uit Looker zullen worden toegevoegd, het is nog niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Concurrentie met BI-tools

Looker was al meer een BI-tool dan Google Data Studio en met de naamswijziging valt te verwachten dat Looker Studio ook meer die kant op gaat. Daarmee zet Google in op concurrentie met bestaande BI-tools, zoals die van een van hun grote concurrenten, Microsoft. Meer data, meer mogelijkheden, Looker Studio lijkt een interessante toekomst tegemoet te gaan.

Reageren op dit bericht? Ga naar SEOnieuws.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.be