Connect with us

Marketing

Google stopt met Google Surveys

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Bij critici staat Google nogal bekend om het om zeep brengen van diensten die ze ooit lanceerden. Denk aan Google Reader, Google+ en binnenkort Google Flights, om maar een paar recente voorbeelden te noemen. In november dit jaar kunnen we daar Google Surveys aan toevoegen. De zoekmachinegigant -die natuurlijk allang meer dan alleen een zoekmachinegigant is- kondigde aan dat Google Surveys per 1 november niet meer functioneel zal zijn.

Waarom stopt Google Surveys?

De vraag die altijd rijst wanneer een dienst wordt opgeheven is waarom dat gebeurt. Op Twitter zijn er speculaties over financiële redenen.

Volgens Google zelf is Google Surveys niet toekomstbestendig genoeg. Althans, zo zou je de woorden “we do not believe the existing product is the best way to do this going forward” kunnen vertalen.

Download data uit je enquêtes 

Wanneer je enquêtes hebt gemaakt in Google Surveys, kan je de data daarvan nog downloaden tot 1 december 2022. Na die datum raak je al je data uit Google Surveys kwijt. Mocht je Surveys hebben gekoppeld aan Google Data Studio, dan zijn die data ook niet meer beschikbaar in Data Studio.

Google Surveys is niet Google Forms

Heb je vragenlijsten gemaakt in Google Forms, dan hoef je je geen zorgen te maken. Google Surveys is niet hetzelfde als Google Forms, waar je ook vragenlijsten en enquêtes in kunt maken. Google Surveys is een betaalde dienst, terwijl Google Forms gratis is. Heb je de melding gemist over het beëindigen van Google Surveys, dan is dat omdat je deze dienst nooit hebt gebruikt.

De volgende toevoeging aan Killed by Google: Google Graveyard

Hiermee is Google Surveys de volgende toevoeging aan de Google Graveyard, zoals de steeds groter groeiende lijst met diensten en producten die Google de nek omgedraaid heeft ook wordt genoemd. Er zijn zelfs websites aan gewijd: Killed by Google en The Google Cemetery

Reageren kan bij het originele bericht op SEOnieuws.com.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.be