Connect with us

Marketing

Google integreert AI met Project Magi

Avatar foto

Gepubliceerd

op

AI zet de wereld van zoekmachines behoorlijk op zijn kop in 2023. Nadat Bing een AI-chatbot introduceerde, kon Google niet achterblijven en kwam de zoekmachine met Bard op de proppen. En nu is er Project Magi, waarbij Google wederom een AI-chatbot-achtige functionaliteit in hun zoekmachine wil integreren.

Project Magi zou “de nieuwe zoekmachine” moeten worden

Volgens New York Times (NYT), die het nieuws naar buiten bracht, moet Magi zorgen voor een meer persoonlijke zoekmachinebeleving. Anders dan Bard, dat een apart onderdeel in Google Zoeken is, moet Magi onderdeel worden van de zoekmachine zelf. Wie zich verder inleest, zal ongetwijfeld ook denken aan Google MUM, dat ook meer dan alleen een simpel antwoord of simpele zoekresultaten moest gaan opleveren.

Team van meer dan 160 personen

Volgens NYT werkt er een team van  meer dan 160 personen aan Project Magi, om zo een compleet nieuwe zoekmachine te bouwen. Zoals het nu lijkt zullen er steeds wat features van Magi worden toegevoegd aan de bestaande zoekmachine voordat er echt een compleet nieuwe zoekmachine kan worden gelanceerd.

Meer gepersonaliseerd?

Het opvallende aan de berichtgeving is dat er gesproken wordt over een meer gepersonaliseerde ervaring in de zoekmachine. Google heeft eerder al behoorlijk gepersonaliseerde zoekresultaten geserveerd, wat uiteindelijk niet goed beviel en dus weer ongedaan gemaakt is.

Echter, de personalisering kan ook in de verdere beleving en het gebruik van de zoekmachine zitten. Er wordt namelijk gesproken over direct transacties in de zoekresultaten doen. Waarom zou je nog naar een boekingswebsite of een webwinkel moeten om je hotel of reis te boeken of je paar schoenen te kopen?

Meer ontwikkelingen

Naast Project Magi werkt de zoekmachine aan meer vernieuwingen, zo blijkt:

  • Searchalong: tijdens het browsen in Chrome vragen stellen aan een chatbot;
  • GIFI: nieuwe afbeeldingen genereren met AI in Google Afbeeldingen;
  • Tivoli Tutor: een nieuwe taal leren met AI-gesprekken via open vragen.

Verder heeft Google al geëxperimenteerd om mensen met behulp van AI gebruik te maken van Google Earth, en via een chatbot muziek te laten ontdekken.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.be