Connect with us

Financieel

Hoger salaris is niet voldoende om medewerkers te behouden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Vorig jaar maakten anderhalf miljoen mensen een overstap van werkgever. Dat is zo’n een op de vijf werknemers, blijkt uit een analyse van uitkeringsinstantie UWV. De trend speelt al 10 jaar maar zeker sinds het einde van pandemie nemen deze cijfers een vlucht, bijvoorbeeld vanwege een hoger salaris. Maar in de huidige arbeidsmarkt is dit niet het enige waarmee je talent aan boord kunt houden, stelt Marion van Happen, CEO van HeadFirst Group

De weg naar organisatiesucces

Door de krapte op de arbeidsmarkt richten organisaties alle pijlen op het werven van nieuw talent, maar het is heel belangrijk om het zittende personeel niet te vergeten. Zij zijn een bron van kennis en moeten gemotiveerd blijven.

Meer autonomie geven

“Werkgevers moeten werknemers onder meer autonomie geven door ze zelf te laten bepalen hoe ze hun werk inrichten. Daarom krijgen onze medewerkers uitgebreide begeleiding om het beste uit zichzelf te kunnen halen.” zegt Van Happen. “Wij geloven namelijk dat als zij groeien en verbeteren, wij als organisatie hetzelfde doen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Lean-programma dat wij vorig jaar zijn gestart, waarvoor collega’s in groepsverband hebben gewerkt aan verbeterprojecten.”

Stimulans werk-privébalans

Daarnaast hechten werkenden tegenwoordig veel waarde aan een goede werk-privébalans. Van Happen: “Een van de manieren om daar als werkgever aan bij te kunnen dragen, is hybride werken te faciliteren. Denk daarbij ook aan continu aandacht besteden aan vitaliteit en mentale gezondheid. In lijn daarmee bieden wij onze medewerkers ergonomische (flex)werkplekken en toegang tot het platform OpenUp voor laagdrempelige mentale hulpvragen, maar ook activiteiten in ons in-house theater en eigen sportruimte op het hoofdkantoor in Hoofddorp.”

Diversiteit & inclusiviteit

“Verder is het verstandig om aan de sfeer en verbinding op de werkvloer te blijven werken. Zodat medewerkers ervaren zichzelf te kunnen zijn binnen de organisatie en eerlijk behandeld te worden, ongeacht hun geslacht, seksuele geaardheid, etnische herkomst en/of geloofsovertuiging. Wij staan daarom voor een diverse en inclusieve werkomgeving, waarin iedereen diens potentieel wil en kan inzetten en zich daarvoor gewaardeerd voelt.”, aldus Van Happen.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.be